Tanah untuk dijual

View previous topic View next topic Go down

Tanah untuk dijual

Post by Solah on Tue Jan 12, 2010 11:07 am

LOT TANAH UNTUK DIJUAL (lease hold)

Keluasan: 9,800 kaki persegi (menyamai untuk 2 lot bangalow)

Tempat: Kg Manjoi, tanah bukit, berhampiran SMK Raja Perempuan Bainun.
Berdekatan dengan bandar Ipoh, sekolah dan klinik kesihatan.

Harga: RM75,000 (boleh dirunding)

Berminat? Boleh hubungi: 012-5265077 (Rohana)


Last edited by Solah on Tue Jan 12, 2010 4:08 pm; edited 1 time in total
avatar
Solah
Admin
Admin

Male Posts : 97
Join date : 2010-01-06
Age : 35
Location : Penang

View user profile http://yusufmumtaz.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by matasura on Tue Jan 12, 2010 12:46 pm

solah, tau status tanah tu apa?
free hold atau lease hold ek?

at least leh war2 kan kat kawan2 lain..
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by Solah on Tue Jan 12, 2010 1:04 pm

Ntah ler Mat, aku sebenarnye tak tau langsung pasal tanah2 ni hoho. Hang cite kat aku skit ape maksud free & lease hold tu.

Iklan ni aku dapat drpd email sorang staff uitm perak.
avatar
Solah
Admin
Admin

Male Posts : 97
Join date : 2010-01-06
Age : 35
Location : Penang

View user profile http://yusufmumtaz.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by matasura on Tue Jan 12, 2010 1:32 pm

free hold nih kira mcm akan jadi owner utk slama2 nya...

klau lease hold, hg akan jadi owner utk 100 tahun saja, pastu owner asal akan amik alih tanah tu (klau xsilap aaa)

klau perasan, hg leh tgk kat iklan2 jual umah atau tanah, dia akan bagitau lease hold atau free hold..
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by Solah on Tue Jan 12, 2010 2:00 pm

Ok aku dah update dekat original post. Status tanah lease hold.

Jd hang leh elaborate more tak kalau possible? Contohnya beli tanah tu utk 100 tahun. Pastu tahun ke 101 pindah milik kepada pemilik asal? Kalau camtu takleh nak wasiat kat anak pinak la kan? Kira mcm sewa tanah 100 tahun je?? scratch Abih nape die letak status tanah untuk dijual padahal die macam sewa je huhu.
avatar
Solah
Admin
Admin

Male Posts : 97
Join date : 2010-01-06
Age : 35
Location : Penang

View user profile http://yusufmumtaz.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by matasura on Tue Jan 12, 2010 5:29 pm

Solah wrote:Ok aku dah update dekat original post. Status tanah lease hold.

Jd hang leh elaborate more tak kalau possible? Contohnya beli tanah tu utk 100 tahun. Pastu tahun ke 101 pindah milik kepada pemilik asal? Kalau camtu takleh nak wasiat kat anak pinak la kan? Kira mcm sewa tanah 100 tahun je?? scratch Abih nape die letak status tanah untuk dijual padahal die macam sewa je huhu.
yup..
mcm tu lah rasanya..nanti aku google tgk..
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by jaMaL on Fri Jan 22, 2010 9:01 pm

Jarang ada orang nak juai tanah skrg nihh...tanah tepi jalan ke ni?
avatar
jaMaL
Moderators
Moderators

Male Posts : 58
Join date : 2010-01-05
Age : 35
Location : Putrajaya

View user profile http://jamal4ever82@multiply.com

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by Solah on Mon Jan 25, 2010 1:38 pm

Aku tak tau... hang google atau wiki map jelah.. mesti ade. Very Happy
avatar
Solah
Admin
Admin

Male Posts : 97
Join date : 2010-01-06
Age : 35
Location : Penang

View user profile http://yusufmumtaz.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tanah untuk dijual

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum