minyak ron95 dan ron97

View previous topic View next topic Go down

minyak ron95 dan ron97

Post by matasura on Tue Jan 05, 2010 10:16 pm

salam suma....

dah beberapa bulan petrol kita dah tukaq ke ron95...

sebelum nih masa pkai ron97, aku rasa petronas paling lebih kilometer..

tapi la nih, bila pkai ron95, petronas paling cepat abis...
aku duk try2 petrol yg lain, aku rasa shell paling lebih kilometer..

skrg nih aku maintain pkai shell atau esso mobil...

nak tau hangpa yg lain mcm mana?
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by jaMaL on Tue Jan 05, 2010 10:38 pm

matasura wrote:salam suma....

dah beberapa bulan petrol kita dah tukaq ke ron95...

sebelum nih masa pkai ron97, aku rasa petronas paling lebih kilometer..

tapi la nih, bila pkai ron95, petronas paling cepat abis...
aku duk try2 petrol yg lain, aku rasa shell paling lebih kilometer..

skrg nih aku maintain pkai shell atau esso mobil...

nak tau hangpa yg lain mcm mana?

perasaan aku ma...pakai shell lagi jimat dari petronas skrg nihh...tapi aku lenjan je maner stesen minyak yg sempat di singgah (kalau takde choice la...)
avatar
jaMaL
Moderators
Moderators

Male Posts : 58
Join date : 2010-01-05
Age : 34
Location : Putrajaya

View user profile http://jamal4ever82@multiply.com

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by hash on Wed Jan 06, 2010 8:28 pm

Dari dulu pakai shell ja sbb rasa yg paling tahan lama.. ron97 pon rasa shell lg ok

hash

Male Posts : 8
Join date : 2010-01-05
Age : 35
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Ron 95 or 97...?

Post by solhisharif on Wed Jan 06, 2010 9:48 pm

Pengalaman aku plak Shell the best stakat nii.. mmg lebih kilometer.. dgn syarat kena buh full-tank time subuh.. cuma bila pkai Ron95 ni rs cam hilang pick-up skit... (iklan dok hbq sama ja) tp aku rasa ada beza gak. klau x, takkan harga pun ada beza...!! Tp abg aku hbq plak, petrol pling berkualiti kat Malaysia ni Esso Mobil (walaupun kedai minyak dia nii kdg2 tgok x brapa senonoh skit.. hahaha). Abg aku Engineer Esso Mobil.. rsanya bleh prcaya laa statement nii...

solhisharif

Male Posts : 3
Join date : 2010-01-03
Age : 34
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by matasura on Wed Jan 06, 2010 9:54 pm

solhisharif wrote:Pengalaman aku plak Shell the best stakat nii.. mmg lebih kilometer.. dgn syarat kena buh full-tank time subuh.. cuma bila pkai Ron95 ni rs cam hilang pick-up skit... (iklan dok hbq sama ja) tp aku rasa ada beza gak. klau x, takkan harga pun ada beza...!! Tp abg aku hbq plak, petrol pling berkualiti kat Malaysia ni Esso Mobil (walaupun kedai minyak dia nii kdg2 tgok x brapa senonoh skit.. hahaha). Abg aku Engineer Esso Mobil.. rsanya bleh prcaya laa statement nii...
dah dia keja ngan esso mobil, kompom la dia kata esso mobil paling kualiti... Razz

pada aku, ron97, memang aku prefer esso mobil, ron95 shell, pastu esso mobil...

hbp ada review x?
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by solhisharif on Wed Jan 06, 2010 10:07 pm

Tp aku kenal la abg aku. Klau x puas hati dia kata x puas hati laa... tgok gak cc keta cmna... cr bw... slalu bw kat town ka highway... tu suma effect gak tu.. hehehe

solhisharif

Male Posts : 3
Join date : 2010-01-03
Age : 34
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by matasura on Wed Jan 06, 2010 10:33 pm

ya...
cara penggunaan pun efek sama...

yg best esso mobil, bleh dapat mineral sebotol tiap kali isi... Very Happy
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

...

Post by Qrio on Fri Jan 08, 2010 11:33 am

memang betui petrol esso mobil paling baguih...klu tk dia tk kata la F1...pickup pn lg hebat dr shell n lain2..utk ron97 la..ron95 tk sempoi....tp still boleh bli lagi ron97 ada lg juai kt esso mobil trttnu
avatar
Qrio

Male Posts : 1
Join date : 2010-01-08
Age : 32
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by stylo on Sat Jan 09, 2010 2:31 am

aku patriotik.. pkai petronas ja.. takat nk sep2 kilometer ni, takpa la..
kira aku sedekah je la kt najib

stylo
Support
Support

Male Posts : 5
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by tariq khan on Sat Jan 09, 2010 2:11 pm

matasura wrote:salam suma....

dah beberapa bulan petrol kita dah tukaq ke ron95...

sebelum nih masa pkai ron97, aku rasa petronas paling lebih kilometer..

tapi la nih, bila pkai ron95, petronas paling cepat abis...
aku duk try2 petrol yg lain, aku rasa shell paling lebih kilometer..

skrg nih aku maintain pkai shell atau esso mobil...

nak tau hangpa yg lain mcm mana?

guna shell la..aku dah try dah..kalo nak saving lagi guna minyak nyior

tariq khan
Moderators
Moderators

Male Posts : 10
Join date : 2010-01-05
Age : 35
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by firyusof on Sun Jan 10, 2010 10:21 pm

cha..xkn dh kwin anak sorang dok pkai minyak nyok lg..
avatar
firyusof
Moderators
Moderators

Male Posts : 13
Join date : 2010-01-05
Age : 35
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by tariq khan on Sun Jan 10, 2010 10:58 pm

dah pantang lama sgt....xkan nk pi siam minyak nyior pon ok

tariq khan
Moderators
Moderators

Male Posts : 10
Join date : 2010-01-05
Age : 35
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by matasura on Thu Jan 14, 2010 11:42 pm

hahaa..
aku dengar caltex pun ok jugak...
ada review member aku kata dia guna perdana v6, utk ron95, caltex paling ok, diikuti ngan shell dan esso mobil....
avatar
matasura
Admin
Admin

Male Posts : 133
Join date : 2010-01-01
Age : 35
Location : KL

View user profile http://www.donateforummah.com/

Back to top Go down

Re: minyak ron95 dan ron97

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum